En İyi Ücretsiz VPN

En iyi ücretsiz vpn, bu yazımızda ücretsiz vpnler içerisinde en hızlı ve güvenli bağlantıya sahip vpn servislerinden biri olan ProtonVPN’ i inceleyeceğiz.

Outline Vpn Erişim Anahtarı

Outline Vpn erişim anahtarı ya da Outline Vpn kodu. Bu yazımızda Outline Vpn erişim kodu nasıl alınır? gibi konulara göz atacağız ve güvenlik yönüne değineceğiz.

Ucuz Vps Firmaları

Kendi vpn sunucusunu kurmak isteyen kişilerin karşısına çıkan en büyük problemlerden biri ucuz vps firması bulmaktır. En çok bilinen sunucu firmalarında (Digital Ocean vb.) kullanılabilir iyi bir trafiğe sahip(minimum 1 tb) vps sunucuların fiyatları genelde minimum $5 gibi fiyatlardan başladığı için kendi vpn sunucusunu kurmak isteyen kişilerin vazgeçmesine neden olmaktadır.

VPS Nedir?

Virtual Private Server (VPS) kısaca tanımlamak gerekirse fiziksel bir sunucunun sanallaştırma yazılımları sayesinde birden fazla kişi tarafından, belirlenen limitler içerisinde ortak kullanılabilmesine imkan veren sanallaştırma türüdür. Buna en iyi örnek olarak öğrenci evleri gibi evin başkalarıyla paylaşıldığı barınma modelini gösterebiliriz. Mutfak, banyo, tuvalet gibi alanlar ortak kullanımda olur. Evi başkalarıyla paylaşarak tek başına bir eve çıkacak maddi gücü olmayan kişilerin barınma ihtiyacını gidermesine olanak sağlar.

Outline Vpn Server Nasıl Kurulur?

Kolay kurulumu, ücretsiz olması ve sağladığı güvenlik sayesinde kendi vpn sunucusunu kurmak isteyen fakat yeterli teknik bilgiye sahip olmayan birçok kişinin önüne en iyi seçenek olarak Outline Vpn belirmeye başladı. Evet yanlış duymadınız. Detaylı bir teknik bilgiye sahip olmadan kendi vpn sunucunuzu kurabilirsiniz.

SSH “WARNING: REMOTE HOST IDENTIFICATION HAS CHANGED! ” Hatasının Çözümü

Sunucunuzu formatlayıp tekrar bağlanmaya çalıştığınızda muhtemelen aşağıdaki gibi bir ssh hata çıktısı ile karşılaşırsınız. Bu hata formatlanan sunucudaki güvenli bağlantı için kullanılan anahtarın(key) formatlama ile birlikte değişmesinden kaynaklanıyor. Bilgisayarımızdaki “known_hosts” dosyasında bulunan eski anahtar ile sunucudaki yeni anahtar eşleşmiyor ve bu uyarı ile karşılaşıyoruz. Bu hatanın çözümü çok kolay. Öncelikle bilgisayarımızdaki “known_hosts” dosyasındaki eski anahtarı … Devamını Oku

SSH Nedir ve Nasıl Kullanılır?

SSH-Thumbnail

Ssh(Secure Shell), teknik tanımıyla “Kriptografik Ağ Protokolü” güvenli olmayan ağ bağlantıları üzerinde şifreli bağlantı sağlayan iletişim protokolüdür. Sunucuya SSH bağlantısı, Linux ve Mac OS yüklü bilgisayarlarda hiç bir ek program gerekmeden doğrudan işletim sisteminde yüklü olan terminaller aracılığı ile gerçekleştirilebilir.

Ücretsiz Jurassic World Evolution Oyunu

Epic Games’ in 2021 yılına girene kadar her gün verdiği ücretsiz oyunların sonuncusu Jurassic World Evolution oldu. Bu oyun ile birlikte 2020 yılını kapatmış olduk. Oyun Jurassic dünyasını sevenler için güzel bir 2020 kapanış hediyesi oldu. Oyun Görselleri: 171 Tl değerindeki Jurassic World Evolution oyununu 7 Ocak 2021 saat 19:00′ a kadar Epic Games kütüphanenize … Devamını Oku

Ücretsiz Torchlight II Oyunu

Epic Games’ in yıl başına kadar her gün ücretsiz oyun vermeye devam ediyor. 30 Aralık tarihinin ücretsiz oyunu Torchlight II oldu. Torchlight II çok oyuncu desteğine sahip. Oyunda dört karakter sınıfı bulunuyor ve karakterlerinizin yanına pet(evcil hayvan) alabiliyorsunuz. Oyun büyük bir haritaya sahip. Harita üzerinde yeni kasabaları keşfedebilir yol üzerinde savaşarak ganimetler toplayabilirsiniz. Oyun Görselleri: … Devamını Oku

Ücretsiz Solitairica Oyunu

Epic Games her gün yeni bir oyun vermeye devam ediyor. Her gün yeni bir oyun hediyesi 31 Aralık tarihine yani 2021′ e girene kadar devam edecek. 29 Aralık tarihinin hediye oyunu “Solitairica” oldu. Solitairica RPG savaş tarzını solitaire’ e yani kart oyunlarına taşıyan yapıya sahip. Oyun diğer kart oyunlarındaki gibi sıra tabanlı ve kartları oynayış … Devamını Oku